Sociale Wetgeving en Informatie


Vrijwilligerswerk en sociale wetgeving
Als u vrijwilligerswerk gaat doen, moet u met een aantal dingen rekening houden. De belangrijkste zaken hebben wij hier voor u op een rijtje gezet. Twijfelt u ergens over? Neem dan contact op met uw werkcoach of arbeidsdeskundige van UWV WERKbedrijf.
U kunt ook bellen met UWV Telefoon Werknemers via 0900 – 92 94 (lokaal tarief).
UWV - werken aan perspectief

Vrijwilligerswerk en een uitkering
Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Dat mag. Vrijwilligerswerk kan een goede manier zijn om werkervaring op te doen. Ook is het een manier om uw sociale contacten te onderhouden. Maar bent u zoek naar betaald werk? Dan mag het vrijwilligerswerk uw re-integratie niet in de weg staan.

Vrijwilligerswerk en onkostenvergoeding
Soms krijg je een onkostenvergoeding voor uw vrijwilligerswerk. Belastbaarheid van de verkregen vergoedingen verschillen jaarlijks, raadpleeg hiervoor de site van de belastingdienst.

Landelijk beleid en wet en regelgeving
Voor landelijk en beleid en wet en regelgeving kunt u kijken op: https://vrijwilligerswerk.nl/  

Home

Voor informatie bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk en een VOG (verklaring omtrent gedrag) https://www.nov.nl/
  

Voor (gratis of goedkope) workshops en trainingen voor vrijwilligers, bestuurders of vrijwilligersorganisaties.
Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden. Denk aan PR en Social Media, hoe krijg ik jongeren binnen of effectief vergaderen: www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl  

Voor het delen van ervaringen Het  Vrijwilligerscollege Zuid-Kennemerland organiseert kosteloze voorlichtingen, workshops en lezingen door en voor vrijwilligers. Ook hebben wij een adviespool van deskundige vrijwilligers die advies geven aan vrijwilligerszelforganisaties. http://www.vrijwilligerscollegezk.nl/