Vrijwilligersprijs 2017: iedereen heeft gewonnen!!

Zandvoort en vrijwilligerswerk, kunnen niet zonder elkaar. Door hun inzet kan er zoveel meer in ons dorp gebeuren. Ze maken Zandvoort een stuk mooier! VIP-Zandvoort geeft met de jaarlijkse Vrijwilligersprijs daar graag aandacht aan. Het Thema van dit jaar was Vrijwilligerswerk en Participatie.

Nadat bewoners vrijwilligersorganisaties konden voordragen, heeft een jury, bestaande uit Gerrie Rutte en Maaike Koper
(3de jurylid Joke Bais had zich terug getrokken vanwege haar werkzaamheden in het genomineerde vrijwilligers
Juttersmu-ZEE-um), drie organisaties definitief genomineerd: Ontmoetingscentrum Zandstroom, Samenspraak Zandvoort en het Juttersmu-ZEE-um.

Terwijl Zandvoorters konden gaan stemmen via de website van VIP-Zandvoort, bracht de jury een werkbezoek bij de genomineerde organisaties. Ze namen een kijkje in de keuken en genoten van zoveel enthousiaste en gepassioneerde vrijwilligers. Ieder jaar weer vindt de jury het een onmogelijke opgave om een winnaar te kiezen. Dit jaar hebben zij dan ook besloten dat er drie winnaars zijn.

Dit jaar heeft de organisatie gezorgd dat er een geldprijs beschikbaar wordt gesteld waarmee voor de vrijwilligers naar eigen invulling iets gedaan kan worden.  Samenspraak Zandvoort ontving de Publieksprijs twv € 200 vanwege de meeste stemmen. Ontmoetingscentrum Zandstroom ontving de VIP prijs en de wisseltrofee plus een cheque van € 150 vanwege hun voorbeeld voor heel Nederland en het Juttersmu-Zee-um ontving de juryprijs twv € 250 omdat zij zo belangrijk zijn voor heel Zandvoort en de draagkracht van deze vrijwilligers.